Nyheter från DF

Längre preskriptionstid för att anmäla de allvarligaste förseelserna, längre avstängning från idrotten vid allvarliga kränkningar och möjlighet för idrottsombudsmannen att anmäla till bestraffning.

Idag startar idrottens årsmöte, Riksidrottsmötet, i Jönköping, och pågår fram till och med söndag 26 maj.

En av våra medarbetare planerar att börja studera i höst. Så under förutsättning att planerad studieledighet påbörjas söker vi en Idrottskonsulent till område Göteborg med placering i Alingsås.

Helgen 3-5 maj besökte över 7 500 st. besökare Olympic Day framför Stora scenen på Liseberg.

Häng med på Prideparaden

(2019-05-13 10:56)
Du hänger väl med på en av sommarens häftigaste händelser, Westpridefestivalen?

Vill du eller har du någon i din närhet som vill arbeta mot machokultur och istället skapa schyssta jargoner och sunda värderingar bland ungdomarna?

Med stolthet presenterar vi en av våra SISU-ambassadörer, SM-finalisten och landslagsuttagna basketspelaren Hanna Johansson.

1999 instiftades Göteborgsidrottens egen Hall of Fame på Idrottsmuseet, Kviberg. De aktiva och ledare som hittills blivit invalda representerar över 30 olika idrotter och över 50 föreningar.

”Svensk idrott – världens bästa!” – Visst låter det bra? Men vad innebär det att vara världens bästa egentligen? Strategi 2025 ger en del av svaret på den frågan, och idrotten i Skaraborg har tagit sig an utmaningarna med hjälp av Johan Fallby.

Torsdag den 25 april hölls årsstämmor för Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland. Röstberättigade ombud från en mängd olika idrotter pekade ut riktningen för den samlade idrottsrörelsen i distriktet.

Stadsdelen Angered i Göteborg har stor potential att blomstra som en levande idrottsstadsdel. Många duktiga utövare har under åren vuxit fram med bas från stadsdelen.

Nyligen gästades VG-idrotten av Sveriges framgångsrikaste fotbollsdomare, Jonas Eriksson. Föreläsningen var fullbokad och deltagarna fulla av förväntan.

En ny vända av Föreningslyftet drog igång förra veckan. Projektet som påbörjades under 2014 har vuxit från att vara ett fåtal deltagande fotbollsföreningar till att idag vara över 60 föreningar från fotbollen, innebandyn och ishockeyn.

Det krävs omfattande insatser för att vända utvecklingen och stoppa föreningsdöden i utsatta områden. Bättre samordning mellan idrott och samhälle är ett måste, skriver ordförandena för VGIF respektive RF i Göteborgs-Posten.

Sent i vår startar fjärde upplagan av Idrottens chefsutbildning - utbildningen för dig som vill bli mer attraktiv på idrottens arbetsmarknad!

Sanna Lötjönen, Stålebovägen 36 bv
43376 Jonsered