Centrerad ridning/sadelprovning

12 JUN 2012 16:36
Hur sitter du egentligen på din häst? Hur går din häst och hur mår sadeln?
Välkommen den 26 juni till en eftermiddag/kväll med Lisa Axelsson och Lisa Johansson, sadelmakare respektive ridinstruktör i Stålebo Ridklubbs paddock.
  • Skapad: 12 JUN 2012 16:36

Hur du sitter och hur du inverkar påverkar även sadeln, inte bara hästen. Man kan få en sadel som annars passar hästen att åka framåt med ett för aktivt säte, den kan trycka baktill om du som ryttare lutar dig för mycket bakåt och om du sitter snett blir till slut även sadelns stoppning sned.

Centrerad Ridning är för dig som vill hitta nya mindre signaler i din hjälpgivning och på så vis förbättra din ridning och kommunikation med hästen både i skogen och på tävlingsbanan - oavsett disciplin, utrustning, ambitions- och utbildningsnivå. Om du som ryttare är i balans blir du lättare för hästen att bära upp och det hjälper till att förhindra slitage och muskelspänningar på din häst. Då kan din häst verkligen erbjuda dig sin fulla potential.

Lisa Axelsson är sadelmakare och hjälper dig att kolla den sadel du har och vid behov hitta en ny eller förbättra den gamla.

Lisa Johansson är instruktör i centrerad ridning och kompletterar genom att se hur du sitter och hur du inverkar i sadeln.

Tillsammans ger de dig en bättre känsla för hur ryttare, sadel och häst passar ihop på bästa sätt!

Läs mer om Lisa och Lisa här

www.goteborgssadelmakeri.se

www.lisajohansson.se

Paketpris är 700 kr/deltagare (50 kr tillkommer för icke medlemmar i ridklubben)

Max 8 deltagare

Då ingår 45 minuter att prova och jämföra några tänkbara sadlar, och sedan 45 min att rida för Lisa. Båda är på ridbanan hela tiden och kan hjälpas åt med ekipagen när det behövs.

Start och sluttid beror på antalet anmälda. Du kan självklart anmäla dig till bara sadelprovning eller centrerad ridning om du så önskar. Prisuppgift ber vi få återkomma till när vi ser hur många som är intresserade av allt eller delar av arrangemanget.

Bindande anmälan senast 16 juni till This is a mailto link

Skribent: Anneli Eriksson