Kurs i Säkerhäst-träning 12 maj

28 MAR 2012 10:28
Kurs i Säkerhäst-träning med polisen Ulla-Carin den 12 maj i Stålebos paddock
  • Skapad: 28 MAR 2012 10:28

Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist har jobbat som ridande polis i Stockholm i 29 år varav 22 år tillsammans med hästen Utter. Hon har även under många år haft ansvaret för den ”polisiära” utbildningen av Stockholms polishästar.

SäkerHäst-träning går ut på att lära sig förstå sin hästs beteende genom att samarbeta med hästen med utgångspunkt från hästens naturliga beteende. SäkerHäst-träningen syftar inte bara till att få en säker häst utan att få både ryttare och häst att känna sig trygga med varandra. SäkerHäst-träning är till för alla hästar, oavsett användningsområde och ålder och framför att för alla som håller på med hästar eller vistas i stallmiljö.

Kursupplägg:

1,5 – 2 timmars gemensam teori (obligatorisk för deltagande vid praktiska övningar) och därefter praktik med häst, ca 1 tim (4 ekipage/grupp)

Hästarna leds eller rids beroende på ålder eller status. Inga åldersgränser. Övningarna sker i skritt och ekipagen får träna på liknande sätt som polishästarna/ryttarna och ta sig över och igenom olika ”hinder” (t ex flaggor, plastband mm.) på ett lugnt och tryggt sätt.

Titta gärna på Ulla-Carins hemsida för en mer detaljerad beskrivning om SäkerHäst-träning: www.sakerhast.se

Plats:

Stålebo paddock för praktiska övningar. Plats för teori och lunch meddelas vid senare tillfälle.

Priser:

Deltagande med häst och medlem i Stålebo ridklubb: 200:-

Deltagande med häst och ej medlem i Stålebo ridklubb: 350:-

Fotfolk (Teori + åskådare) och medlem i Stålebo ridklubb: 0:-

Fotfolk (Teori + åskådare) och ej medlem i Stålebo ridklubb: 100:-

Klubben bjuder på lättare lunch. Fika kommer att finnas till försäljning vid paddocken.

Anmälan är bindande och görs till Emma Westas, 0736-225617, This is a mailto link. Först till kvarn gäller. Vid eventuella frågor, kontakta Emma.

Skribent: Anneli Eriksson