Hubertusjakt 7 november 🦊

12 OKT 2020 10:36
Anmäl dig till årets Hubertusjakt!
  • Uppdaterad: 12 OKT 2020 10:36

Nu är det dags för Stålebo Ridklubbs årliga Hubertusjakt. I år kommer vi att vara två jaktlag; ett lag för häst/ponny och ett lag för islandshäst.

Samling sker på Gullringsbo kl. 10:30 där vi skålar för god jaktlycka. Därefter ger sig de båda lagen iväg på var sin jaktritt. Efter ritten är det dags för upplopp där lagen gör om rävsvansen i en fartfylld jakt.

Anmälan sker till This is a mailto link senast 2 november. Ange vilket lag du vill vara med i samt om du behöver parkering för transport. Vi har begränsat antal med platser och medlemmar i Stålebo RK har förtur. Du får bekräftelse via mail efter anmälningstidens slut.
Anmälningsavgiften swishas till 1233503513 innan start:
Medlem i Stålebo RK: 50:-
Utomstående deltagare: 150:-

Jag har aldrig varit med tidigare. Vad behöver jag veta?
Jaktritten kommer att vara fartfylld och det kan förekomma hinder. Alla hinder går dock att rida runt om man inte vill hoppa.
Ritten tar ca 2 timmar och avslutas vid klubbens paddock. Upploppet kommer att hållas i en hage i närheten av paddocken.
Det hålls ett upplopp per lag. Laget ställer upp sig på startlinjen och när startsignalen går gäller det att först av alla få tag i rävsvansen.
För att vara med i jakten behöver du vara olycksfallsförsäkrad. Är du medlem i en ridklubb är du automatiskt olycksfallsförsäkrad via föreningen.

Jag har ingen häst, har ni häst till uthyrning?
Nej, Stålebo RK har inga egna hästar och har inte möjlighet att förmedla hyrhästar.

Jag är inte med i jakten, kan jag vara publik?
Upploppet brukar vara det som drar mest publik och hålls ca 2 timmar efter avritt. Kom tidigt och klä dig varmt, tiderna anpassas efter när jaktlagen kommer tillbaka. Tänk på att hålla avstånd till övrig publik.
Jaktritten kommer att gå över en stor yta i området och är lite hemlig för deltagarna, men om du gärna vill se en del av jaktritten kan du höra av dig till oss så kan vi ge dig en bra utsiktpunkt.

Tally-ho!