Öppen bana - tema: terräng 12/7

12 JUN 2020 09:37
Sugen på att prova på terränghinder?
  • Skapad: 12 JUN 2020 09:37

Är du intresserad av att prova på terränghoppning? Första steget är att vänja hästen vid hinder som ser lite annorlunda ut. Söndag 12 juli kl. 9-15 sätter klubben upp en öppen bana i paddocken med terränginspirerade hinder.

Banan kommer att utgå från den bana som Pontus Hugosson hade på sin digitala clinic (om du missade den finns den att se här). Hindrena kommer att hållas på låg höjd då fokus ligger på att hästarna ska våga hoppa över dom.

Du behöver inte boka in dig utan kan komma när du vill. Banan kommer inte att vara bemannad. Om ni är flera på banan får ni turas om att hoppa, eller träna på ett hinder var.

Tips:

• Ha gärna säkerhetsväst då flera av hindren är fasta.
  • Rid inte ensam. Var två ryttare, eller ha med dig någon som kan hjälpa till om det skulle hända något.
  • Låt hästen få undersöka hindret nogrant innan du hoppar över det. Ta den tid som behövs tills hästen kan stå avslappnad med huvudet ovanför hindret.
  • Hoppa över hindret i lugnt tempo, gärna travhopp.
  • Upprepa tills språnget över hindret är lugnt och kontrollerat, ta inga pauser emellan.
  • Gör likadant vid varje hinder innan du hoppar hela banan.

Fler tips kan du hitta i Pontus clinic-video.

Banan är öppen för klubbens medlemmar. Om hästen inte har erlagd paddockavgift går det bra att swisha 50:- i engångsavgift till klubben.
Swishnr: 1233503513

(Foto från Kulla Ridsport)