Ungdomssektion

VILL DU VARA MED I STÅLEBO RIDKLUBBS UNGDOMSSEKTION?

KLART DU VILL!

Vi har ÄNTLIGEN dragit igång SRK:s anrika ungdomssektion igen, och barn och ungdomar i alla åldrar och med alla typer av förkunskaper är välkomna att vara med! Vill du vara med eller bara prova på - kontakta Lisa eller Marion. Mejladress och telefonnr finns nederst på sidan*

Ambition och mål

Syftet är att man skall kunna rida och utvecklas tillsammans, träffa ridkompisar att ha kul med under - och utanför - de aktiviteter vi håller i samt att avlasta er föräldrar. Vi vet att alla inte tycker det är lika kul när det är ens egen förälder som ger tips och råd ;)

En dröm lever om att få ihop ett lag som kan åka ut och tävla tillsammans i framtiden, men det är det ingen stress med.

Upplägg

Lisa håller gruppträningar och utöver det arrangerar vi andra aktiviteter löpande.

Gruppträningar

Gruppträningarna hålls jämna torsdagar (varannan vecka) i Stålebos paddock.

Inför varje träningstillfälle så lägger vi upp information samt frågar vilka som kommer i vår facebookgrupp.

Man måste alltså inte vara med varje vid varje tillfälle, men ju fler som är med, desto roligare :)

Vi delar in i grupper efter ridnivå:

Nybörjare, 35 min

Travgrupp, 40 min

Hopp & galoppgrupp, 45-60 min

Indelningen gör att man kan dela häst om man rider i olika grupper.

På träningarna testar vi på olika saker tillsammans, och man kan även komma med önskemål om vad man vill pröva eller öva lite extra på.

Kan/vill man inte vara med på träningarna är man självklart välkommen att delta när vi har andra aktiviteter.

Aktiviteter

Vi håller aktiviteter utöver träningarna löpande, mest på kvällar och lov, såsom uteritter tillsammans i solen, tävlingar och ridläger.

Tanken är att vi även skall kunna göra aktiviteter nedanför hästryggen och utflykter tillsammans, i rådande smittoriskläge får detta tyvärr bli en senare fråga.

Privatlektioner

Är man intresserad av att få privatlektioner så hjälper Lisa gärna till, kontakta henne om ni är intresserade.

Kostnader

För att delta under träningar eller aktiviteter så måste barnet/ungdomen vara medlem i Stålebo Ridklubb.

Det går bra att prova på lite i början för dem som ännu inte är medlemmar.

För gruppträningarna betalar man till Lisa per tillfälle, aktuella priser är: Nybörjargrupp 55kr

Travgrupp 65 kr

Hopp & Galoppgrupp 70 kr.

Aktiviterna kan vara kostnadsfria (som tex en uteritt) eller kosta en slant, beroende på vad vi skall göra. Information om ev kostnad kommer att inkluderas i övrig information inför varje enskilt aktivitetstillfälle.

Skulle andra kostnader uppstå (hyra annan paddock/ridhus, materialinköp el dylikt), så kommer vi diskutera det med er först, om inte det är sådant klubben kan stå för.

Kontaktinfo

Vi har skapat en grupp på Facebook där alla kan interagera med varandra och där vi även kommer komma med info, vi bjuder in alla som vill vara med till den gruppen.

Om era barn vill vara med i sektionen har vi även ett formulär som vi gärna ser att ni fyller i och skickar in :) Formuläret hittar du här

Har ni några frågor eller synpunkter så når ni oss här:

Lisa Janson

Marion Jernråda

*NOTIS:

Stålebo Ridklubb är ingen ridskola.

Klubben äger inga hästar vi kan förmedla, så vi riktar oss därmed mot hästägare och medryttare i området.

Har man barn som är intresserade av att rida i klubben måste man därför först ordna en häst att rida genom att ta kontakt med någon som har häst i området. Letar man medryttarhäst så kan man skriva till någon av oss, så kan vi lägga upp ett inlägg.

Inför vissa aktiviteter såsom ridläger kan vi dock hjälpa till mer aktivt att leta efter en häst att låna tillfälligt.

Vid hästlån måste minst en mycket hästkunnig vuxen vara med hela tiden om inte barnen själva är gamla nog och såpass erfarna att de är helt självgående i stallet.

Detta då vi inte har någon anställd personal som kan hjälpa till med sådant.

Har man häst/ponny som står utanför området och vill vara med kan man komma med transport, kontakta oss först för information om parkering.

Uppdaterad: 17 FEB 2020 18:13 Skribent: Anneli Eriksson